Lezing door Jan en Sanne Terlouw

Op uitnodiging van Bibliotheek Heiloo komen Jan Terlouw en zijn dochter Sanne naar het PCC Heiloo schoolgebouw voor een lezing. Zij vertellen over het schrijverschap, de wisselwerking tussen hun beider inbreng en de ideeën die aan hun werk ten grondslag liggen. Speciaal voor vrijwilligers zijn er een aantal kaarten gerserveerd.

Jan Terlouw behoeft nauwelijks introductie. Hij is natuurkundige en gepromoveerd in kernfysica, was fractievoorzitter van D66, minister van economische zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer. Als bètawetenschapper werd hij gezien als autoriteit op het gebied van technologie en milieu.
Jan Terlouw schreef o.a. de succesvolle boeken Pjotr, Oorlogswinter (Gouden Griffel 1973), Briefgeheim en Koning van Katoren (Gouden Griffel 1972).

Sanne Terlouw is neerlandica en publicist. Zij hielp haar vader als kind al met het schrijven van boeken. Vader Jan en dochter Sanne Terlouw hebben inmiddels al een aantal boeken op hun naam staan. Deze samenwerking begon dertig jaar geleden; toen schreven ze samen al een jeugddetective. Na de pensionering van Jan heeft hun creatieve samenwerking echt een vlucht genomen. Dit resulteerde in de zesdelige misdaadserie Reders & Reders, de literaire thriller De verdwenen menora, het waargebeurde In huis met de seriemoordenaar en de spannende familieroman De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde.

Nederland Leest
In november 2019 staat duurzaamheid centraal in de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, Nederland Leest. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Jan Terlouw haakt hier tijdens deze lezing op in.

De lezing start om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur.