Avond met Douwe Draaisma over ‘Het geheugen’

Douwe Draaisma is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij ontving in 1990 de Heymans Prijs van het Nederlands Instituut van Psychologen voor zijn onderzoek naar de geschiedenis van de psychologie.

Zijn grootste succes is het boek Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. De uiteenzetting over het autobiografische geheugen won onder andere de NWO Eurekaprijs in 2013. Daarnaast werd het boek in twintig talen vertaald.
Andere populaire titels over het geheugen zijn De heimweefabriek (2008), Vergeetboek (2010) en De Dromenwever (2013).
Zijn publicaties worden geroemd om zijn heldere uiteenzettingen en prettige schrijfstijl en dat in combinatie met ingewikkelde onderwerpen die zich afspelen in de menselijke geest.

Draaisma’s meest recente werk Als mijn geheugen me niet bedriegt gaat in op de betrouwbaarheid van herinneringen. Draaisma laat zien dat wat we in ons verleden hebben geregistreerd en opgeslagen niet alleen verandert doordat we dingen vergeten, maar ook door ervaringen later in het leven die herinneringen een nieuwe betekenis geven.

Speciaal voor vrijwilligers zijn er een aantal kaarten gereserveerd.

Heeft u vragen?

Neem contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt via info@vipheiloo.nl of telefoonnummer 072 5320281. Wij helpen u graag!